Banoffee cupcakes

Banoffee cupcakes

30 minEnkelt
223,75 kr
1 portion98,33 kr per portion
Dessa ljuvliga cupcakes är inspirerade av den engelska desserten Banoffee pie och består av en saftig bananmuffin fylld med karamell, toppad med grädde och kakao. http://mykitchenstories.se

Muffins
2 stÄgg
0,5 tskIngefära Malen
3 stBanan
3 dlVetemjöl
150 gMat & Bak Smör Osaltat
1 dlValnötter
1 dlStrösocker
1 tskBakpulver
0,5 tskKanel Malen
2 dlFlorsocker
Frosting & dekoration
1 mskKakao
1 stBanan
3 dlVispgrädde
Fyllning
397 gKaramelliserad mjölk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa rumsvarmt smör, strösocker och florsocker fluffigt.

3

Kör bananerna i en mixer. Tillsätt till smörfluffet tillsammans med äggen.

4

Grovhacka valnötterna.

5

Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat skål tillsammans med valnötterna och sikta ner det i smeten. Vänd försiktigt till en jämn smet.

5

Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fyll varje form med ca 2/3 smet.

6

Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt muffinsarna svalna helt innan du fyller dem med karamelliserad mjölk.

7

För att fylla dina cupcakes, gröper du ut lite av mitten på muffinsen och fyller hålet fyllning.

8

Vispa upp grädden och toppa dina cupcakes med den. Avsluta med att pudra över med lite kakao och dekorera med bananskivor.

Bild:

Camilla Hamid