Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
2 krm | Salt | |
75 g | Salladslök | |
250 g | Sparris Färsk | |
125 g | Rädisor | |
150 g | Sugarsnaps | |
180 g | Romansallat, (1 st) | |
1 msk | Olivolja | |
Halloumi | ||
750 g | Halloumi | |
1 st | Citron - Eko | |
Gremolata | ||
1 st | Persilja - färsk | |
0,5 tsk | Honung | |
0,5 st | Citron - Eko | |
2 msk | Olivolja | |
0,25 tsk | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Basilika - färsk | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig |
Gremolata: Lägg basilikablad, persilja, skalad vitlöksklyfta, rivet citronskal, citronsaft, honung, olivolja, salt och peppar i en matberedare. Mixa samman till en slät sås. Det går även att använda sig av en stavmixer.
Sallad: Skölj alla salladsingredienser.
Ta bort de träiga längst ner på sparrisen. Skär varje sparris i tre bitar diagonalt på längden. Lägg knopparna åt sidan. Koka sparrisbitarna i max 1 min och knopparna i 30 sek. Sila av vattnet och spola sparrisen kall.
Skär rädisorna i kvartar. Strimla sugarsnaps och salladslök. Blanda samman alla ingredienser med romansalladen i en skål och ringla över olja. Smaka av med lite salt.
Halloumi: Grilla den hela halloumibiten ca 4-5 min/ långsida och 2 min/kortsida. Halvera citronen och grilla citronhalvorna ca 4-5 min.
Lägg upp den grillade halloumin på en skärbräda och skär i skivor. Ringla över gremolatan och pressa saften från de grillade citronhalvorna över salladen. Klart att servera.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria