Minihamburgare
Malin Andersson

Minihamburgare

2 tEnkelt
279,80 kr
10 portioner5,28 kr per portion
Till vickningen, kräftskivan eller midsommarfesten - burgare i miniformat! Minihamburgare är superenkelt att göra och passar in både på bufféer och mingelfester. Receptet räcker till 20 miniburgare.

Småbröd - 20 stycken
25 gMat & Bak Smör
1 mskStrösocker
6 dlVetemjöl
25 gJäst Original Färsk
0,5 tskSalt Fint
2,5 dlStandardmjölk
Hamburgare
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
200 gKöttfärs - Nöt
1 mskMat & Bak Smör
Tillbehör
0,2 stHuvudsallat
100 gHamburgerdressing
100 gSkivad Ost
Instruktioner
1

Smula ned jästen i en stor bunke. Smält smöret i en kastrull på spisen, häll ned mjölken och värm till ljummet, ca 37 grader.

2

Lös upp jästen med lite av degvätskan och blanda sedan ner resten av degvätskan, salt, strösocker och vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.

3

Knåda degen ca 10 minuter och låt sedan jäsa 45 minuter.

4

Tryck ut degen på mjölat bakbord och stansa ut bitar med hjälp av ett litet glas, alternativt dela degen i ca 20 små bitar och rulla till småbröd.

5

Placera ut bröden på plåtar och låt jäsa ca 30 minuter. Värm ugnen till 200 grader under tiden.

6

Grädda bröden i ugnen ca 10-12 minuter tills de fått fin färg. Vill du ha glansiga bröd kan du pensla med uppvispat ägg innan gräddning.

Minihamburgare

1

Forma små minihamburgare. Salta och peppra. Stek i smör och olja ca 1-2 min per sida.

2

Halvera bröden och sätt ett litet salladsblad på varje botten. Lägg på en miniburgare och toppa med dressing, ost samt locket.

Bild:

Kerstin Eriksson