Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pastagratäng | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Zucchini | |
0,5 msk | Basilika - torkad | |
120 g | Bacon Skivat | |
1 st | Rödlök | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 msk | Torkad oregano | |
300 g | Strozzapreti | |
Äggstanning | ||
250 g | Ricottaost | |
4 st | Ägg | |
50 g | Riven Ost | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
2 dl | Mellanmjölk | |
Morotssallad | ||
0,5 st | Gul lök | |
300 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
0,5 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pastagratäng: Koka pastan 2 min mindre än vad anvisningarna på förpackningen visar.
Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj och tärna zucchini och strimla bacon. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs alltsammans på medelhög värme. Krydda med basilika, oregano och salt och peppar efter smak.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med grönsaks- och baconfräset. Häll över blandningen i en ugnsfast form.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, ricottaost och buljong och häll äggstanningen över pastan. Blanda om ordentligt och strö över riven ost. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Morotssallad: Skala och riv morötter och skala och finhacka lök. Blanda i en skål och tillsätt honung, balsamvinäger, olja och en nypa salt.
Servera pastagratängen med morotssalladen.
Näringsvärde: 742 kcal, 33 g protein, 37 g fett, 67 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel