Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem fem | ||
4 skiva | Surdegsbröd | |
500 g | Nötfärs | |
100 g | Pepparrot Färsk | |
50 g | Romansallat | |
4 st | Ägg | |
Från ditt skafferi | ||
2 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt, efter smak | |
1 krm | Svartpeppar Hel, efter smak | |
2 dl | Majonnäs | |
2 msk | Senap Skånsk | |
2 tsk | Dijonsenap |
Stek brödskivorna gyllene i lite smör på båda sidor.
Gör fyra stycken bollar av färsen. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner köttfärsbollarna i den heta pannan. Smasha varje boll med hjälp av en burgarsmash eller baksidan av en liten kastrull. Salta och peppra varje biff ordentligt. Vänd biffarna och stek klart dem på andra sidan.
Skala och riv pepparroten fint på ett rivjärn. Dra loss 4 rejäla salladsblad.
Blanda majonnäs, skånsk senap och dijonsenap i en skål. Smaka av med lite salt och peppar.
Bred senapskräm på varje bröd. Lägg på salladsbladen och färsbiffarna.
Bygg sedan ett ”fågelbo” av pepparrot på varje macka och placera en äggula i. Ät och njut.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria