Gå vidare till huvudinnehåll
Grillost med myntamarinerad jordgubbssalsa
Mari Bergman

Grillost med myntamarinerad jordgubbssalsa

20 minEnkelt
170,70 kr
4 portioner 36,20 kr per portion
Det perfekta tillbehöret, förrätten eller en snabb lunch för vårens och sommarens alla dagar. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

köp hem fem
400 gGrillost
250 gJordgubbar Färska
0,25 stRödlök
1 mskMynta - färsk
1 stLime
Från ditt skafferi
1 tskOlivolja
1 tskHonung Flytande
2 krmChiliflakes
1 krmFlingsalt
1 krmSvartpeppar Hel
Instruktioner
1

Skär varje grillost i tre bitar och grilla dem gyllene på båda sidor.

2

Skölj jordgubbarna och skär dem i små bitar. Skala och finhacka rödlök och finhacka myntan.

3

Blanda jordgubbar, rödlök och mynta i en skål. Tillsätt rivet limekal och pressa i limesaft. Tillsätt olja, honung, chiliflakes och en nypa flingsalt och svartpeppar.

4

Lägg upp den grillade osten på ett fat och skeda över jordgubbssalsan.

Bild:

Susanna Blåvarg