Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
250 g | Morötter | |
500 g | Kycklingfärs | |
1 dl | Vatten | |
250 ml | Kokosmjölk | |
1 msk | Rapsolja | |
3 msk | Grön Currypasta | |
1 msk | Japansk soja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 klyfta | Vitlök | |
1 st | Thaibasilika |
Skala och strimla morötter och skala och riv vitlök. Grovhacka hälften av thaibasilikan.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingfärsen krispig. Tillsätt morötter, vitlök och thaibasilika och fräs ytterligare i några minuter.
Tillsätt currypastan och fräs samman. Tillsätt kokosmjölk, vatten och soja och låt det puttra i ca 5-10 minuter.
Smaka av med salt och peppar och dekorera grytan med lite extra basilikablad.
Servera gärna med ris eller nudlar.
Bild:
Susanna Blåvarg
2 Kokosmjölk EKO/KRAV/Fairtrade
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Thaibasilika Kruka EKO Klass1