Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
1 msk | Kycklingfond | |
2 tsk | Curry | |
2 krm | Salt | |
2 krm | Chiliflakes | |
Köp hem | ||
1,3 kg | Kycklingben Färska | |
65 g | Färsk bladspenat | |
2 dl | Basmatiris | |
3 msk | Tomatpuré | |
3 dl | Vispgrädde |
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg spenat och kycklingben i en ugnsfast form.
Mixa ihop grädde, kycklingfond, tomatpuré, curry, chiliflakes och salt i en matberedare/blender. Häll blandningen över kycklingklubborna. Gratinera kycklingen i ca 35-40 min. Kolla med en gaffel att kycklingen är helt klar innan servering.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Servera kycklingen med ris och gärna en sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 606 kcal, 32 g protein, 29 g fett, 53 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko