Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
200 g | Shiratakinudlar | |
Gurka | ||
1 tsk | Rapsolja | |
2 tsk | Vitvinsvinäger | |
2 msk | Vatten | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gurka | |
2 krm | Salt | |
Biffstroganoff | ||
300 g | Lövbiff | |
1 st | Rödlök | |
2 tsk | Rapsolja | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,75 msk | Kalvfond Buljong | |
1 dl | Vatten | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Havrefraiche | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt |
Gurka: Skiva gurkan tunt och blanda med vatten, vitvinsvinäger, olja, honung, salt och peppar i en skål. Ställ åt sidan och låt dra till servering.
Tillbehör: Koka upp en kastrull med vatten till nudlarna.
Biffstroganoff: Strimla lövbiffen. Skala och skiva rödlöken och skala och finhacka vitlöken. Blanda ihop tomatpuré, havre fraiche, dijonsenap, vitvinsvinäger, vatten och fond i en skål.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek kött, lök och vitlök på hög värme så att det får fin färg. Krydda med lite salt och peppar. Tillsätt såsen och låt alltsammans puttra ihop 2 min.
Tillbehör: Lägg ner nudlarna i det kokande vattnet, rör om och sila av vattnet med detsamma.
Servering: Lägg upp nudlar och biffstroganoff på tallrikar. Strö över finhackad persilja och servera med inlagd gurka.
Näringsvärde: 449 kcal, 36 g protein, 26 g fett, 18 g kolhydrater
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt