Gå vidare till huvudinnehåll
Torskrygg på basilikarostade tomater
Mari Bergman

Torskrygg på basilikarostade tomater

40 minEnkelt
362,85 kr
4 portioner 70,29 kr per portion
Fräscha smaker från tomat, basilika och citron sätter piff på denna ljuvliga torskrätt som är lika vacker som god. Tips! Tina torsken i kylen över natten. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
700 gPotatis Fast
2 krmSalt
Köp hem
125 gEdamamebönor
1 stCitron
600 gTorskrygg Fryst
500 gKörsbärstomater
1 stBasilika - färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Dela körsbärstomaterna på mitten och lägg i en ugnsfast form. Finhacka basilikan och blanda med tomaterna. Krydda med salt, peppar och ringla över olja. Halvera citronen och lägg citronhalvorna med snittytan uppåt i formen. Rosta i ugnen i ca 20 min.

3

Krydda torskfiléerna med salt och peppar.

4

Ta ut tomaterna ur ugnen och strö över sojabönorna. Lägg torskfiléerna över och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen ytterligare 10 min.

5

Servera torsken och de bakade tomaterna med t. ex. pressad potatis.

Bild:

Nurlan Emir