Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Smör | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
1 msk | Olivolja | |
Marinad | ||
2 msk | Olivolja | |
1 msk | Honung Flytande | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Balsamvinäger | |
2 msk | Japansk soja | |
Örtsmör | ||
1 msk | Franska Örter | |
100 g | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
500 g | Vanliga morötter | |
0,5 tsk | Salt | |
800 g | Potatis Fast | |
0,5 st | Isbergssallat |
Sätt ugnen på 175 grader och ta fram smöret till örtsmöret och lägg i rumstemperatur.
Marinad: Blanda ihop olja, soja, honung och balsamvinäger i en skål. Skala och pressa i vitlök.
Kött: Ta bort fett och senor från fläskytterfilén och lägg den i en plastpåse tillsammans med marinaden. Marinera gärna över natten, eller minst 10 min.
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Kött: Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och bryn fläskytterfilén på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Salta och peppra ordentligt. Lägg över filén i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20-25 min eller tills filén har en innertemperatur på 65-68 grader.
Tillbehör: Skala morötterna och skär dem i stavar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 4-5 min.
Örtsmör: Vispa samman smöret med örtkryddan, gärna med en elvisp för att få ett luftigt och smakrikt smör. Smaka av med en nypa salt och peppar.
Kött: Ta ut fläskytterfilén och låt den vila under en handduk ca 3-5 min innan du skär upp den.
Servera med morötter, krossad potatis, strimlad isbergssallad och örtsmör.
Näringsvärde: 561 KCAL 35 G PROTEIN 29 G FETT 38 G KOLHYDRATER
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta