Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fläskkarré | ||
0,5 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Fläskkarré | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
30 g | Färsk bladspenat | |
250 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
1 tsk | Olivolja | |
Blomkålsgratäng | ||
1 dl | Mjölk | |
2 st | Ägg | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
75 g | Grana Padano | |
1 tsk | Salt | |
450 g | Blomkål Färsk, ( 1st) |
Värm ugnen till 200 grader.
Fläskkarré: Skär karrén i skivor. Salta och peppra köttet och låt det ligga framme i rumstemperatur i minst 10 min.
Blomkålsgratäng: Skär den hela blomkålen i ½ cm tjocka skivor och lägg blomkålsskivorna i en ugnsfast form.
Vispa ihop ägg, creme fraiche, mjölk, riven grana padano, salt och peppar. Häll äggsmeten över blomkålen och gratinera i ugn i ca 25 min.
Tillbehör: Halvera tomaterna och grovhacka persiljan. Blanda med spenaten i en skål och tillsätt balsamvinäger, olja och en nypa salt.
Fläskkarré: Hetta upp en stekpanna med oljan. Stek köttet på medelhög-hög värme i ca 2-3 min/sida. Sänk värmen och låt köttet bli genomstekt.
Servera fläskkarrén med blomkålsgratäng och sallad.
Näringsvärde: 878 kcal, 59 g protein, 58 g fett, 26 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta