Gå vidare till huvudinnehåll
Jessica Frejs pumpasallad med riven ost och mandlar
Jessica Frej

Jessica Frejs pumpasallad med riven ost och mandlar

30 minMedel
242,15 kr
4 portioner 37,96 kr per portion
Jessica Frej är gästkock i vår matkasse och bjuder på en vansinnigt god pumpasallad med mandel och grana padano. Mums! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

1 stBakplåtspapper
0,5 stBasilika - färsk
100 gParmesanost
700 gButternutpumpa
0,5 dlOlivolja
1 tskSalt
1 krmSvartpeppar Malen
35 gRuccolasallat
2 klyftaVitlök Vanlig
250 gKörsbärstomater
70 gFärsk bladspenat
100 gSötmandel Naturell
Instruktioner
1

Pumpasallad: Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skala pumpan med potatisskalare eller en vass kniv. Dela pumpan i små kuber, storlek som en sockerbit ungefär. Lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper och häll över olivolja, salt, peppar och vitlöksklyftorna (i sitt skal).

3

Blanda om ordentligt och baka i ugnen i 17 minuter. Grovhacka mandlarna och strö dem över den rostade pumpan. Ändra till grilläge och rosta i tre minuter till.

4

Dela tomaterna på mitten. Skölj spenat och ruccola. Riv osten grovt. Ta ut pumpan och lägg alla ingredienser samt basilika på plåten ihop med pumpan och blanda om.

5

Vitlöksklyftorna kan du ta bort helt om du vill eller om du vill ha mer vitlökssmak så ta ur dem ur skalet, finhacka och lägg tillbaka.

6

Servera direkt från plåten eller lägg upp på ett vackert fat.

Näringsvärde: 490 kcal, 19 g protein, 37 g fett, 17 g, kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell