Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Bakplåtspapper | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
100 g | Parmesanost | |
700 g | Butternutpumpa | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 tsk | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
35 g | Ruccolasallat | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
250 g | Körsbärstomater | |
70 g | Färsk bladspenat | |
100 g | Sötmandel Naturell |
Pumpasallad: Sätt ugnen på 225 grader.
Skala pumpan med potatisskalare eller en vass kniv. Dela pumpan i små kuber, storlek som en sockerbit ungefär. Lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper och häll över olivolja, salt, peppar och vitlöksklyftorna (i sitt skal).
Blanda om ordentligt och baka i ugnen i 17 minuter. Grovhacka mandlarna och strö dem över den rostade pumpan. Ändra till grilläge och rosta i tre minuter till.
Dela tomaterna på mitten. Skölj spenat och ruccola. Riv osten grovt. Ta ut pumpan och lägg alla ingredienser samt basilika på plåten ihop med pumpan och blanda om.
Vitlöksklyftorna kan du ta bort helt om du vill eller om du vill ha mer vitlökssmak så ta ur dem ur skalet, finhacka och lägg tillbaka.
Servera direkt från plåten eller lägg upp på ett vackert fat.
Näringsvärde: 490 kcal, 19 g protein, 37 g fett, 17 g, kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1