Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Smör | |
200 g | Morötter | |
5 dl | Makaroner | |
600 g | Falukorv | |
0,5 dl | Tomatketchup |
Fyll en stor kastrull med ca. 2 liter vatten och låt vattnet koka upp medan du förbereder korven.
Skär korven i skivor.
Koka makaronerna enligt anvisningar på förpackningen.
Skala morötterna och dela till stavar.
Värm upp stekpannan och klicka i en matsked smör.
Stek korvskivorna (kom ihåg att sänka temperaturen på plattan så inte korven bränns).
Lägg upp färdigstekta korvslantar på ett fat eller tallrik.
Häll av vattnet från makaronerna i ett durkslag i diskhon.
Häll tillbaka makaronerna i kastrullen.
Servera makaroner tillsammans med stekt korv och morotsstavar - och ketchup såklart!
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla