Gå vidare till huvudinnehåll
Citrusbakad lax med zucchinisallad
Mari Bergman

Citrusbakad lax med zucchinisallad

20 minEnkelt
525,75 kr
4 portioner 90,33 kr per portion
Lättlagad lax i ugn under ett citrongult täcke. Använd gärna små lemon snack när det är i säsong annars kan du med fördel blanda olika citrussorter efter tycke och smak. Servera med en fräsch zucchinisallad och middagen står på bordet på dryga 20 min.

Zucchinisallad
1 mskRapsolja
150 gCitron, (1 st)
1 krmSvartpeppar
2 stZucchini
40 gPinjenötter
1 stDill - färsk
50 gParmesanost
1 krmFlingsalt
Lax
1 krmSvartpeppar
600 gFärsk laxfilé
0,5 tskStrösocker
150 gCitron, (1 st)
1 mskRapsolja
2 mskSenap Grovkornig
2 tskFlingsalt
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Lax: Lägg laxfilén i en ugnsform.

3

Blanda ihop rapsolja, senap, flingsalt och socker och fördela över laxen. Skiva citron/ lemon snack i skivor och lägg över laxen. Sätt in laxen mitt i ugnen i ca 15 min.

4

Zucchinisallad: Hyvla tunna skivor av zucchinin med hjälp av mandolin eller osthyvel.

5

Rosta pinjenötterna gyllene i en torr panna. Hyvla parmesanost.

6

Blanda upp zucchiniskivorna med olja och citronsaft.

7

Ta ut laxen ur ugnen och lägg upp på ett stort fat. Lägg zucchinisalladen bredvid och toppa med pinjenötter, hyvlad parmesan och dillvippor. Strö över lite flingsalt och svartpeppar. Klart att servera!

Bild:

Sam Britz