Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Zucchinisallad | ||
1 msk | Rapsolja | |
150 g | Citron, (1 st) | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 st | Zucchini | |
40 g | Pinjenötter | |
1 st | Dill - färsk | |
50 g | Parmesanost | |
1 krm | Flingsalt | |
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar | |
600 g | Färsk laxfilé | |
0,5 tsk | Strösocker | |
150 g | Citron, (1 st) | |
1 msk | Rapsolja | |
2 msk | Senap Grovkornig | |
2 tsk | Flingsalt |
Värm ugnen till 175 grader.
Lax: Lägg laxfilén i en ugnsform.
Blanda ihop rapsolja, senap, flingsalt och socker och fördela över laxen. Skiva citron/ lemon snack i skivor och lägg över laxen. Sätt in laxen mitt i ugnen i ca 15 min.
Zucchinisallad: Hyvla tunna skivor av zucchinin med hjälp av mandolin eller osthyvel.
Rosta pinjenötterna gyllene i en torr panna. Hyvla parmesanost.
Blanda upp zucchiniskivorna med olja och citronsaft.
Ta ut laxen ur ugnen och lägg upp på ett stort fat. Lägg zucchinisalladen bredvid och toppa med pinjenötter, hyvlad parmesan och dillvippor. Strö över lite flingsalt och svartpeppar. Klart att servera!
Bild:
Sam Britz
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt