Gå vidare till huvudinnehåll
Korv Stroganoff på havregrädde
Mari Bergman

Korv Stroganoff på havregrädde

30 minEnkelt
101,90 kr
4 portioner 20,90 kr per portion
En lättlagad klassiker som kommer gå hem hos både stora och små. Denna variant är gjord på havregrädde och är således helt laktosfri.

Tillbehör
150 gSugarsnaps
3 dlBasmatiris
1 mskSmör
Stroganoff
1 stGul lök
600 gFalukorv
1 krmSvartpeppar Malen
250 mlHavrebaserad matlagning
1 krmSalt
200 gMorötter
1 mskOlivolja
0,5 dlVatten
2 klyftaVitlök Vanlig
3 mskTomatpuré
1 tskTimjan - torkad
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet. Koka upp lite lättsaltat vatten i en kastrull till sugarsnapsen.

2

Stroganoff: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Skär korven i strimlor.

3

Hetta upp lite olja i en stekpanna eller stekgryta. Bryn lök och morötter tillsammans med timjan. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Tillsätt tomatpuré och havregrädde. Smaka av med salt och svartpeppar och låt det småputtra några minuter. Späd ev med lite vatten.

4

Tillbehör: Förväll sugarsnapsen någon minut i det kokande vattnet. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör.

Servera stroganoffen med ris och smörslungade sugarsnaps.

Styling &

Näringsvärde: 708 kcal, 26 g protein, 28 g fett, 70 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd