Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Oumphspett | ||
8 st | Grillpinnar | |
560 g | Vegetariska produkter | |
1 msk | Olivolja | |
Tomat- och myntadipp | ||
30 g | Citron, (0,3 st) | |
400 g | Kvisttomater | |
2 tsk | Honung Flytande | |
50 g | Pinjenötter | |
1 st | Röd Paprika | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,75 tsk | Salt | |
0,25 st | Rödlök | |
15 g | Färsk ingefära | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
Blomkålstabbouleh | ||
450 g | Blomkål Färsk, (1 st) | |
1 tsk | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,75 st | Rödlök | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 st | Röd Paprika | |
200 g | Kvisttomater | |
0,5 st | Gurka | |
30 g | Citron, (0,5 st) | |
0,5 st | Mynta - färsk |
Sätt ugnen på 175 grader.
Blomkålstabbouleh: Skölj och finhacka blomkålen. Skölj tomat, paprika och gurka och ta bort kärnhusen. Tärna smått.
Skala och finhacka rödlöken samt skölj och finhacka mynta och persilja. Blanda samman i en skål och tillsätt citronsaft, olja, salt och peppar. Blanda om väl.
Oumphspett: Trä oumphen på spett och lägg dem på en plåt. Ringla över lite olja och sätt in i ugnen ca 10 min. Du kan även steka oumphen i en stekpanna om du vill förenkla momentet lite.
Tomat- och myntadipp: Skölj och dela tomat och paprika i mindre bitar. Skala och dela lök och ingefära i mindre bitar.
Lägg alltsammans i en matberedare tillsammans med pinjenötter, mynta, honung, olja, 1 msk citronsaft, salt och peppar. Mixa till en chunky sås.
Servera blomkålstabboulhen med oumphspett och tomat- och myntadipp.
Näringsvärde: 486 kcal, 16 g protein, 17 g fett, 62 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt