Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sweet chilisås | ||
1 krm | Salt | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
2 msk | Sweet Chili | |
Tillbehör | ||
3 dl | Ris | |
1 krm | Salt | |
125 g | Körsbärstomater | |
150 g | Sugarsnaps | |
Chicken nuggets | ||
1 msk | Olivolja | |
2 st | Ägg | |
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Salt | |
630 g | Kyckling Minutfilé | |
1 dl | Vetemjöl | |
3 dl | Panko |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Chicken nuggets: Dela varje kycklingfilé i 4 längder och krydda med salt, peppar och paprikakrydda.
Vispa upp äggen med en gaffel i en djup tallrik. Häll upp mjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Vänd först kycklingen mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek nuggetsen krispiga på båda sidor, ca 5 min tills de fått fin färg och är genomstekta.
Sweet chilisås: Blanda ihop yoghurt, sweet chilisås och smaka av med salt.
Tillbehör: Koka sugarsnapsen 1 min i en liten kastrull med lättsaltat vatten. Sila av vattnet. Skölj och halvera tomaterna och lägg grönsakerna i en skål. Servera chicken nuggets med nykokt ris, sweet chilisås och grönsaker.
Näringsvärde: 592 kcal, 37 g protein, 24 g fett, 54 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria