Gå vidare till huvudinnehåll
Chicken nuggets med sweet chilisås
Mari Bergman

Chicken nuggets med sweet chilisås

30 minEnkelt
415,25 kr
4 portioner 52,40 kr per portion
Krispiga chicken nuggets med krämig sweet chilisås. En given succé för både små som stora middagsgäster.

Sweet chilisås
1 krmSalt
2 dlYoghurt för Matlagning
2 mskSweet Chili
Tillbehör
3 dlRis
1 krmSalt
125 gKörsbärstomater
150 gSugarsnaps
Chicken nuggets
1 mskOlivolja
2 stÄgg
0,5 tskPaprikakrydda
3 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt
630 gKyckling Minutfilé
1 dlVetemjöl
3 dlPanko
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Chicken nuggets: Dela varje kycklingfilé i 4 längder och krydda med salt, peppar och paprikakrydda.

3

Vispa upp äggen med en gaffel i en djup tallrik. Häll upp mjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Vänd först kycklingen mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd.

4

Hetta upp en stekpanna med olja och stek nuggetsen krispiga på båda sidor, ca 5 min tills de fått fin färg och är genomstekta.

5

Sweet chilisås: Blanda ihop yoghurt, sweet chilisås och smaka av med salt.

6

Tillbehör: Koka sugarsnapsen 1 min i en liten kastrull med lättsaltat vatten. Sila av vattnet. Skölj och halvera tomaterna och lägg grönsakerna i en skål. Servera chicken nuggets med nykokt ris, sweet chilisås och grönsaker.

Näringsvärde: 592 kcal, 37 g protein, 24 g fett, 54 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell