Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Caesarsallad | ||
1 st | Rödlök | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 st | Bakplåtspapper | |
500 g | Färskpotatis | |
180 g | Romansallat | |
1 st | Gurka | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
50 g | Parmesanost | |
125 g | Rädisor | |
30 g | Krutonger | |
Kyckling | ||
2 krm | Chiliflakes | |
1 tsk | Salt | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
1 tsk | Citronpeppar | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Citron | |
Caesardressing | ||
20 g | Sardeller | |
50 g | Parmesanost | |
1 krm | Salt | |
0,75 msk | Vitvinsvinäger | |
1 st | Ägg | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 dl | Rapsolja |
Caesarsallad: Tvätta potatisen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja och salt och blanda om. Rosta potatisen i ugnen ca 30-40 min på 200 grader.
Skölj salladen och skär i stora bitar. Skölj och skiva rädisorna tunt. Hyvla gurkan i långa remsor med hjälp av en potatisskalare. Skala och finhacka rödlöken.
Caesardressing: Finriv parmesanosten. Blanda riven ost, äggula, sardellfiléer, dijonsenap och vinäger i en hög skål eller mixerkanna. Mixa samman till en slät dressing med hjälp av en stavmixer.
Tillsätt oljan droppvis i en tunn stråle medan du mixar till en fin konsistens. Smaka av dressingen med salt och peppar.
Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar, chiliflakes, citronpeppar och timjan på båda sidor.
Dela citronen i två halvor.
Grilla kycklingfiléerna ca 5 min/ sida på direkt värme. Lägg dem sedan på indirekt värme och låt de bli genomgrillade på lägre temperatur.
Grilla citronhalvorna ca 5 min på direkt värme.
Ta fram ett stort fat. Blanda romansalladen med hälften av caesardressingen och sprid ut på fatet. Toppa med gurkstrimlor, rädisor, rödlök och rostad potatis.
Skär kycklingen i skivor och lägg över salladen. Ringla över resten av dressingen och toppa med krutonger och riven parmesanost. Pressa över lite citronsaft från de grillade citronhalvorna vid servering. Ät och njut!
Bild:
Roland Persson
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Citronpeppar 55g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko