Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
125 g | Smör | |
300 g | Parmesanost, (6 dl) | |
400 g | Spaghetti & Bandpasta | |
Från ditt skafferi | ||
5 dl | Vatten | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Hel |
Riv parmesanosten så fint det bara går. Detta kommer underlätta när osten sen ska smälta ihop med pastan.
Koka upp ca 4 liter vatten. Ha i en handfull med salt.
Smält smöret på medelvärme i en stekpanna.
Koka fettuccinen ca 3 min kortare än tidsangivelsen på förpackningen. Stäng sedan av värmen på pastakastrullen.
Ta 2 dl pastavatten direkt från kastrullen ner i stekpannan med smält smör. Sätt på medelhög värme och låt smöret samt pastavattnet koka upp ordentligt.
Sänk värmen i stekpannan till låg temperatur (3 av 9 på spisen). Lyft i pastan med en slev direkt från kastrullen ned i stekpannan och rör runt med en tång så att pastan täcks av smöret.
Tillsätt i 1 dl parmesanost och rör runt pastan i det med hjälp av tången tills osten smält. Tillsätt ytterligare 1 dl pastavatten och låt det sjuda in i pastan.
Upprepa steg 7 tills du har tillsatt 5 dl parmesan (spara 1 dl till servering) och resterande 2 dl pastavatten. Rör hela tiden runt med tången så att pastan, smöret, vattnet och osten blir ett. Smaka av pastan och se att den har rätt konsistens.
Om du tycker att det behövs kan du ha i mer parmesan eller mer pastavatten. När alltsammans gått ihop ska du ha en glansig pasta med lite ostsås i botten av pannan.
Lägg upp pastan på tallrikar. Strö över finriven parmesan och dra några rejäla tag med pepparkvarnen ovanpå. Servera meddetsamma.
Servera din fettuccine Alfredo i/på varma tallrikar - då håller den sig varm och krämig utan att den koagulerar. Sätt in tallrikarna i ugnen på 175 grader i cirka 5 minuter innan det är dags att servera Alfredon.
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria