Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
Yam tofu | ||
1 st | Lime | |
3 msk | Japansk soja | |
1 st | Broccoli Färsk | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 st | Thaibasilika | |
2 st | Kvisttomater | |
500 g | Tofu | |
3 msk | Riven kokos | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
62,5 g | Salladslök | |
1 msk | Rapsolja | |
1 st | Rödlök | |
1 tsk | Sirap Agave | |
1 st | Blomkål Färsk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Yam tofu: Tärna tofun.
Skölj och dela broccoli och blomkål i mindre buketter. Skala och klyfta rödlök och skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilipeppar. Skölj och klyfta tomaterna. Skölj och grovhacka thaibasilika och skölj och strimla ett halvt knippe salladslök.
Hetta upp olja i en varm stekpanna och stek tofun krispig och gyllenbrun på alla sidor. Häll av tofubitarna på hushållspapper.
Hetta upp ny olja i pannan och fräs broccoli, blomkål, lök, vitlök, ingefära och chili så att de mjuknar men behåller sin spänst. Tillsätt tofun i pannan tillsammans med tomater, kokosflingor, thaibasilika och salladslök. Fräs ihop och tillsätt soja, agavesirap och limesaft. Smaka av och krydda ev mer. Servera tillsammans med ris.
Näringsvärde: 388 kcal, 14 g protein, 7 g fett, 63 g kolhydrater.
Bild:
Asel Al Baldawi
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Thaibasilika Kruka EKO Klass1