Gå vidare till huvudinnehåll
Yam Tofu
Mari Bergman

Yam Tofu

30 minEnkelt
353,35 kr
4 portioner 40,54 kr per portion
Yam Tofu är en thailändsk rätt som är en riktig favorit. Det är en kryddig tofuwok med lime, chili, vitlök, riven kokos och färsk thaibasilika. Så otroligt smakrik, enkel och god!

Tillbehör
3 dlBasmatiris
Yam tofu
1 stLime
3 mskJapansk soja
1 stBroccoli Färsk
1 mskFärsk ingefära
1 stThaibasilika
2 stKvisttomater
500 gTofu
3 mskRiven kokos
0,5 stChilipeppar Röd
62,5 gSalladslök
1 mskRapsolja
1 stRödlök
1 tskSirap Agave
1 stBlomkål Färsk
1 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Yam tofu: Tärna tofun.

3

Skölj och dela broccoli och blomkål i mindre buketter. Skala och klyfta rödlök och skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilipeppar. Skölj och klyfta tomaterna. Skölj och grovhacka thaibasilika och skölj och strimla ett halvt knippe salladslök.

4

Hetta upp olja i en varm stekpanna och stek tofun krispig och gyllenbrun på alla sidor. Häll av tofubitarna på hushållspapper.

5

Hetta upp ny olja i pannan och fräs broccoli, blomkål, lök, vitlök, ingefära och chili så att de mjuknar men behåller sin spänst. Tillsätt tofun i pannan tillsammans med tomater, kokosflingor, thaibasilika och salladslök. Fräs ihop och tillsätt soja, agavesirap och limesaft. Smaka av och krydda ev mer. Servera tillsammans med ris.

Näringsvärde: 388 kcal, 14 g protein, 7 g fett, 63 g kolhydrater.

Bild:

Asel Al Baldawi