Gå vidare till huvudinnehåll
Linguine med kryddrostade kikärtor och svamp
Mari Bergman

Linguine med kryddrostade kikärtor och svamp

20 minEnkelt
228,20 kr
4 portioner 47,10 kr per portion
Lättlagad vegetarisk pasta med kryddiga kikärtor och krämig burrata som lagas på endast fem huvudingredienser. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
240 gBurrata
400 gLinguine
380 gKikärtor Kokta
200 gOstronskivling
65 gFärsk bladspenat
Från ditt skafferi
0,25 tskCayennepeppar
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
1 tskPaprikakrydda
Instruktioner
1

Koka upp saltat vatten till pastan och koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten.

3

Dela svampen i mindre bitar. Skala och riv vitlöken.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen gyllene tillsammans med vitlök. Krydda med salt och svartpeppar efter smak. Häll över svampen på fat.

5

Hetta upp ny olja i stekpannan och fräs kikärtorna med paprikapulver och cayennepeppar så att de blir lite krispiga. Krydda med salt efter smak.

6

Sila av pastavattnet och tillsätt spenaten och lite olja till pastan. Blanda om så att spenaten blir varm.

7

Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med kikärtor och svamp. Dela varje burrata på mitten och lägg över pastan. Ringla lite olja över burratan och krydda med en nypa svartpeppar. Ät och njut!

Bild:

Nurlan Emir