Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
800 g | Potatisgratäng | |
Lammstek | ||
800 g | Lammstek | |
400 g | Körsbärstomater | |
2 msk | Citron, ca 0,5 st | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Färsk timjan | |
4 msk | Smör | |
0,5 tsk | Salt | |
3 krm | Svartpeppar | |
Örtolja | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Citron, ca 0,5 st | |
0,25 st | Färsk timjan | |
2 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 125 grader.
Örtolja: Repa timjanblad så att du får 1 msk. Skala vitlöksklyftor. Mixa timjan, vitlök, olja och citronsaft till en örtolja.
Lammstek: Salta och peppra lammsteken runt om. Gnid in lammköttet med örtoljan runt om. Bind köttet med steksnöre.
Bryn köttet runt om i olja i en stekpanna. Lägg över steken i en ugnsform. Krossa 2 vitlöksklyftor och lägg på plåten tillsammans med timjankvistar. Klicka smör över lammsteken och lägg tomaterna runt om.
Stick en ugnstermometer mitt i steken och sätt in den i ugnen.
Låt temperaturen komma upp till 65-70°C, ca 1-1½ timme (beroende på vikten).
Låt steken vila inlindad i folie i 10 min före servering.
Skiva upp köttet och ringla steksky över. Riv citronskal över. Servera med potatisgratäng och en god sallad.
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria