Gå vidare till huvudinnehåll
Snabb pastagratäng med färs och pesto
Mari Bergman

Snabb pastagratäng med färs och pesto

30 minEnkelt
245,30 kr
4 portioner 34,78 kr per portion
En lättlagad gratäng som går ännu snabbare att laga om pastan kokas en dag i förväg och förvaras i kylen. Då kommer middagen stå på bordet i ett nafs!

2 klyftaVitlök Vanlig
2 krmChiliflakes
300 gFusilli
1 mskOlivolja
0,75 tskSalt
500 gNötfärs
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 tskBasilika - torkad
1 stGul lök
0,5 dlVatten
75 gRiven Ost
175 gPesto Röd
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Pastagratäng: Koka pastan 2 min kortare än anvisning på förpackningen.

3

Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn färsen i olja i en varm stekpanna. Tillsätt lök, vitlök, basilika, salt och chiliflakes och fräs ytterligare 2 min.

4

Blanda ihop pesto, creme fraiche och vatten i en skål. Tillsätt hälften av pestoblandningen till köttfärsen och låt puttra ihop i 2 min.

5

Sila av pastan.

6

Varva pasta och köttfärssås i en ugnsfast form. Fördela resten av pestoblandningen över och toppa med ost. Gratinera i ugn i ca 10 min.

7

Servera gärna pastagratängen med en god sallad som tillbehör.

Näringsvärde: 884 kcal, 46 g protein, 45 g fett, 70 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir