Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Chiliflakes | |
300 g | Fusilli | |
1 msk | Olivolja | |
0,75 tsk | Salt | |
500 g | Nötfärs | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 st | Gul lök | |
0,5 dl | Vatten | |
75 g | Riven Ost | |
175 g | Pesto Röd |
Värm ugnen till 200 grader.
Pastagratäng: Koka pastan 2 min kortare än anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn färsen i olja i en varm stekpanna. Tillsätt lök, vitlök, basilika, salt och chiliflakes och fräs ytterligare 2 min.
Blanda ihop pesto, creme fraiche och vatten i en skål. Tillsätt hälften av pestoblandningen till köttfärsen och låt puttra ihop i 2 min.
Sila av pastan.
Varva pasta och köttfärssås i en ugnsfast form. Fördela resten av pestoblandningen över och toppa med ost. Gratinera i ugn i ca 10 min.
Servera gärna pastagratängen med en god sallad som tillbehör.
Näringsvärde: 884 kcal, 46 g protein, 45 g fett, 70 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt