Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Vatten | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
1,5 msk | Kycklingfond | |
0,5 st | Gul lök | |
1 msk | Citron | |
1 tsk | Dragon - torkad | |
Potatis | ||
1 msk | Olivolja | |
700 g | Potatis | |
2 krm | Salt | |
1 st | Bakplåtspapper | |
Tillbehör | ||
1 msk | Smör | |
250 g | Haricot Verts Fryst | |
1 krm | Salt |
Värm ugnen till 200 grader.
Potatis: Skölj och skär potatisen i skivor. Blanda potatisskivorna med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 min.
Kyckling: Skala och finhacka lök och vitlök. Salta och peppra kycklingfiléerna.
Stek kycklingfiléerna i olja i en varm stekpanna ca 4 min/sida.
Tillsätt lök och vitlök och låt det fräsa med i 1 min. Tillsätt crème fraiche, vatten, dragon och kycklingfond. Låt puttra ihop i 7-10 min. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Tillbehör: Koka upp saltat vatten i en kastrull och sjud haricots vertsen i ca 1 min. Sila av vattnet och tillsätt smör till haricots vertsen.
Servera dragonkycklingen med rostad potatis och smörslungade haricots verts.
Näringsvärde: 528 kcal, 46 g protein, 21 g fett, 35 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla