Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Stroganoff | ||
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 krm | Salt | |
2 tsk | Dijonsenap | |
3 msk | Tomatpuré | |
1 krm | Svartpeppar | |
4 dl | Havrebaserad matlagning | |
1 st | Röd Paprika | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
1 st | Gul lök | |
400 g | Kycklingkorv | |
Tillbehör | ||
2 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Stroganoff: Skär korven i skivor. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten. Skala och finstrimla lök och strimla paprika.
Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korven så att den får lite färg. Tillsätt lök, paprika och timjan och fräs ytterligare i 2-3 minuter. Tillsätt tomatpuré och bryn ytterligare några minuter.
Tillsätt havregrädde, dijonsenap och kikärtor och låt stroganoffen puttra i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Strö över finhackad persilja på stroganoffen och servera med ris och gärna en sallad vid sidan av.
Bild:
Lina Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko