Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
2 dl | Vatten | |
1 tsk | Fänkål Krydda | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
2 tsk | Balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar | |
Köp hem | ||
400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
1 st | Persilja - färsk | |
500 g | Salsicciafärs | |
100 g | Parmesanost | |
400 g | Penne |
Koka upp saltat vatten till pastan.
Skala och finhacka vitlök.
Värm olja i en stekpanna och fräs salsicciafärsen tillsammans med vitlök och fänkålskrydda. Fördela färsen med en gaffel och stek tills färsen är genomstekt.
Tillsätt körsbärstomater och balsamvinäger och låt såsen puttra på medelvärme i ca 10 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Finriv parmesanosten och finhacka persiljan.
Tillsätt 2 dl av det kokande pastavattnet till färssåsen. Smaka av såsen med salt och peppar efter smak.
Sila av pastan och tillsätt pastan och hälften av den rivna osten och hälften av persiljan till färssåsen. Blanda samman och låt pastan puttra in ordentligt i såsen.
Lägg upp salsicciapastan på tallrikar och toppa med resten av den rivna parmesanosten och persiljan. Ät och njut!
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant