Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta med gratinerad fetaost och tomat
Mari Bergman

Pasta med gratinerad fetaost och tomat

30 minEnkelt
150,75 kr
4 portioner 36,89 kr per portion
Prova laga TikTok-pastan! En lättlagad pastarätt som snabbt spridit sig på sociala medier. Med härliga smaker av tomat, fetaost och basilika blir det här en riktig fullträff! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 tskBasilika - torkad
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlOlivolja
1 krmSalt
Köp hem
300 gFetaost
400 gGnocchi, pasta
1 stBasilika - färsk
500 gKörsbärstomater
2 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Lägg fetaost och cocktailtomater i en ugnsfast form. Skala och grovhacka vitlök. Strö vitlök och torkad basilika över tomater och fetaost. Ringla över olja och krydda med en nypa salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 20 min.

3

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

4

Ta ut tomater och fetaost ur ugnen. Tillsätt 0.5 dl av det kokande pastavattnet i formen. Blanda samman tomater och fetaost.

5

Sila av pastavattnet och tillsätt pastan i formen. Blanda om ordentligt och tillsätt finhackad basilika. Ät och njut!

Bild:

Lina Eriksson