Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
1,5 dl | Rapsolja | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
50 g | Västerbottensost | |
1 st | Ägg | |
1 msk | Dijonsenap | |
Primörsallad | ||
150 g | Rädisor | |
1 st | Dill - färsk | |
150 g | Morötter i Knippe | |
1 st | Fänkål Färsk | |
Snabbpicklade rädisor | ||
50 g | Rädisor | |
1 dl | Vatten | |
1 st | Citron - Eko | |
2 msk | Strösocker |
Snabbpicklade rädisor: Koka upp vatten och socker i en kastrull och låt svalna. Pressa citronsaft i en bunke och tillsätt sockervattnet. Lägg ner hela rädisor i lagen och låt stå i 1 tim.
Dressing: Mixa samman äggula, riven vitlök, dijonsenap, vitvinsvinäger och riven ost i en hög bunke med stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle och mixa samman till en slät dressing.
Primörsallad: Hyvla tunna skivor av rädisor, fänkål och morot. Skölj rädisblasten och skär dillen i ca 3 cm långa kvistar. Blanda samman primörerna med dressingen och lägg upp på ett fat. Toppa med lite extra dillkvistar och de picklade rädisorna.
Bild:
Pelle Bergström
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko