Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
1 st | Granatäpple | |
Pankopanerad halloumi | ||
500 g | Halloumi | |
1 st | Ägg | |
2 dl | Panko | |
2 msk | Olivolja | |
Grönkålschips | ||
50 g | Grönkål | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Japansk soja | |
Örtolja | ||
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 krm | Salt | |
1 st | Basilika - färsk | |
1 dl | Olivolja | |
2 msk | Citron, 0,5 st | |
1 st | Persilja - färsk | |
Två sorters blomkål | ||
1 kg | Blomkål Färsk, 2 st | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Japansk soja | |
50 g | Smör | |
1,5 msk | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Salt | |
3 msk | Olivolja | |
1 msk | Citron, 0,5 st |
Värm ugnen till 175 grader.
Örtolja: Mixa samman basilika, persilja, mynta och olja. Låt stå och dra i minst 1 tim.
Två sorters blomkål: Lägg blomkålshuvudena i en ugnsfast form.
Mixa samman olja, smör, soja, salt och peppar till ett kryddsmör. Täck blomkålshuvudena med kryddsmöret och rosta i ugnen i ca 50 min.
Grönkålschips: Skär bort stammen på grönkålen och riv bladen i små bitar. Lägg grönkålsbladen i en bunke och tillsätt olja, soja och chiliflakes. Massera grönkålen ordentligt och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta grönkålen i ugnen över blomkålen i ca 7-10 min. Ta ut grönkålen och ta bort bakplåtspappret från plåten. Låt grönkålschipsen svalna.
Pankopanerad halloumi: Lägg ett nytt bakplåtspapper på plåten. Tärna halloumin och sprid ut på plåten. Sätt in halloumin i ugnen över blomkålen i ca 10 min.
Vispa upp ägget i en skål och häll ströbrödet på en tallrik.
Ta ut halloumin ur ugnen och doppa halloumibitarna i ägget med hjälp av en stekpincett och vänd sedan i ströbrödet. Lägg halloumibitarna på en ren skärbräda.
Två sorters blomkål: Ta ut blomkålen ur ugnen när den är färdigrostad. Skär bort roten på varje blomkål och skär sedan blomkålen horisontellt så att du får två skivor på ca 2 cm av varje blomkålshuvud (totalt 4 skivor). Lägg de fyra skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla skivorna med soja och håll dem varma i ugnen till servering. Lägg resten av den rostade blomkålen i en mixer.
Mixa blomkålstopparna med creme fraiche och smör till en blomkålspuré. Smaka av purén med rivet citronskal och salt.
Örtolja: Sila örtoljan genom en finmaskig sil. Smaka av oljan med lite citronsaft och salt.
Topping: Dela granatäpplet på mitten och pilla ur kärnorna i en skål.
Pankopanerad halloumi: Hetta upp olja i en stekpanna och stek de panerade halloumibitarna gyllene runt om.
Ta fram tallrikar och fördela blomkålspurén i mitten på varje tallrik. Lägg blomkålsskivorna över purén och toppa med halloumi, grönkålschips och granatäpple. Ät och njut!
Bild:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla