Laxbiffar med mandelpotatismos
Mari Bergman

Laxbiffar med mandelpotatismos

30 minEnkelt
343,80 kr
4 portioner74,31 kr per portion
Middag på endast fem huvudingredienser! Prova våra smakrika laxbiffar med potatismos och haricots verts. Lättlagat och gott när det är som bäst! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 stÄgg
50 gMat & Bak Smör
1,5 tskVitvinsvinäger
1 krmSalt Fint
Köp hem
600 gFärsk laxfilé
800 gMandelpotatis
150 gHaricot Verts Färsk
3 dlVispgrädde
1 stDill - färsk
Instruktioner
1

Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

2

Skär laxfilén i mindre bitar. Mixa laxen i en matberedare tillsammans med ägget. Tillsätt 0.75 dl grädde lite i taget medan du mixar. Mixa till en slät färs. Lägg laxfärsen i en skål och tillsätt finhackad dill, vitvinsvinäger, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.

3

Forma ca 8-10 laxbiffar och stek dem i smör i en varm panna i ca 4-5 min/sida.

4

Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt smör och ca 2 dl grädde till potatisen. Vispa samman till ett mos. Smaka av moset med salt och peppar.

5

Koka haricots vertsen i saltat vatten i ca 2 min. Sila av vattnet och tillsätt en nypa salt till bönorna.

6

Servera laxbiffarna med mandelpotatismos och haricots verts.

Bild:

Nurlan Emir