Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1,5 msk | Fiskfond | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 msk | Tomatpuré | |
Köp hem | ||
400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 st | Gul lök | |
1 st | Gräslök - färsk | |
600 g | Laxfilé |
Skär laxfilén i kuber. Krydda med salt och peppar.
Skala och skiva lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök mjuka.
Tillsätt tomatpuré i pannan och låt den fräsa med i ca 1 min. Tillsätt körsbärstomater, dijonsenap, fiskfond, vinäger och grädde. Låt såsen sjuda i ca 15 min tills den blir krämig. Smaka av med salt och peppar. Mixa såsen slät och häll tillbaka såsen i pannan. Tillsätt en halv kruka finhackad gräslök.
Hetta upp olja i en ny stekpanna och stek laxkuberna på hög värme i ca 1 min/sida så att de får en fin gyllene stekyta. Tillsätt laxen i såsen och strö över lite extra finhackad gräslök. Servera lax stroganoffen med valfritt tillbehör som t. ex. kokt potatis eller ris.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste