Lax stroganoff
Mari Bergman

Lax stroganoff

20 minEnkelt
302,35 kr
4 portioner71,40 kr per portion
Prova vår snabblagade lax stroganoff med smak av tomat, grädde och gräslök – en rätt som baseras på endast fem huvudingredienser. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskVitvinsvinäger
1,5 mskFiskfond
1 klyftaVitlök Vanlig
1 tskDijonsenap
1 mskTomatpuré
Köp hem
400 gKörsbärstomater Konserverade
2 dlVispgrädde
1 stGul lök
1 stGräslök - färsk
600 gLaxfilé
Instruktioner
1

Skär laxfilén i kuber. Krydda med salt och peppar.

2

Skala och skiva lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök mjuka.

3

Tillsätt tomatpuré i pannan och låt den fräsa med i ca 1 min. Tillsätt körsbärstomater, dijonsenap, fiskfond, vinäger och grädde. Låt såsen sjuda i ca 15 min tills den blir krämig. Smaka av med salt och peppar. Mixa såsen slät och häll tillbaka såsen i pannan. Tillsätt en halv kruka finhackad gräslök.

4

Hetta upp olja i en ny stekpanna och stek laxkuberna på hög värme i ca 1 min/sida så att de får en fin gyllene stekyta. Tillsätt laxen i såsen och strö över lite extra finhackad gräslök. Servera lax stroganoffen med valfritt tillbehör som t. ex. kokt potatis eller ris.

Bild:

Nurlan Emir