Gå vidare till huvudinnehåll
Zucchini- och färsbollar i tomatsås med råris
Mari Bergman

Zucchini- och färsbollar i tomatsås med råris

40 minEnkelt
280,80 kr
2 portioner 42,90 kr per portion
Att blanda riven zucchini med köttfärs gör att bollarna blir saftiga och goda. Dessutom är det ett bra sätt att öka grönsaksmängden i en rätt. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här.

Tillbehör
1 dlFullkornsris
Tomatsås
0,5 klyftaVitlök Vanlig
1 tskOlivolja
0,5 mskBalsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
200 gKrossade Tomater
0,5 mskGrönsaksbuljong
0,5 stBasilika - färsk
0,5 tskBasilika - torkad
0,5 stGul lök
1 krmSalt
1 mskTomatpuré
Färsbollar
0,5 tskSalt
0,5 stBasilika - färsk
2 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stÄgg
0,5 stZucchini
1 tskOlivolja
250 gNötfärs
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en vid kastrull och stek löken utan att den tar färg.

3

Tillsätt torkad basilika, tomatpuré och balsamvinäger och fräs runt i 30 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater och buljong och låt puttra under lock i ca 5 min. Finhacka basilika till både tomatsåsen och färsbollarna och lägg åt sidan.

4

Färsbollar: Lägg färsen i en bunke. Skölj och riv zucchinin. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur zucchinirivet.

5

Tillsätt zucchini, ägg, riven vitlök, finhackad basilika, salt och peppar till färsen. Blanda om ordentligt och forma 10 köttbullar.

6

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om så att de får lite färg.

7

Tomatsås: Tillsätt finhackad basilika till tomatsåsen och smaka av med salt och peppar. Lyft över köttbullarna till tomatsåsen och låt dem puttra i ca 7 min.

8

Servera färsbollarna med tomatsås och råris i djupa tallrikar.

Näringsvärde: 500 kcal, 35 g protein, 21 g fett, 39 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir