Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Limeris | ||
1 st | Lime | |
2 dl | Basmatiris | |
0,25 st | Koriander - färsk | |
Asiatisk coleslaw | ||
60 g | Grönkål | |
1 st | Lime | |
2 krm | Chiliflakes | |
500 g | Rödkål | |
2 krm | Flingsalt | |
1 tsk | Färsk ingefära | |
2 msk | Rapsolja | |
Karamelliserad tofu | ||
0,5 tsk | Chiliflakes | |
400 g | Tofu | |
3 msk | Risvinäger | |
0,25 st | Koriander - färsk | |
2 tsk | Honung Flytande | |
3 msk | Japansk soja | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 msk | Rapsolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig |
Limeris: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Karamelliserad tofu: Tärna tofun.
Skala och riv ingefära och vitlök. Finhacka koriander. Blanda med olja, soja, risvinäger, honung och chiliflakes i en skål.
Asiatisk coleslaw: Strimla rödkålen och blanda med grönkål i en skål.
Skala och riv ingefära. Tillsätt ingefära, rivet limeskal, limesaft, olja, chiliflakes och salt. Blanda om ordentligt och ställ åt sidan till servering.
Karamelliserad tofu: Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme så att den får en krispig yta runt om.
Tillsätt såsen i pannan och fräs ihop på hög värme under omrörning så att tofun karamelliseras. Stäng av värmen.
Limeris: Tillsätt rivet limeskal, limesaft och finhackad koriander i riset.
Servera tofun med limeris och asiatisk coleslaw. Ät och njut!
Näringsvärde: 488 kcal, 17 g protein, 20 g fett, 58 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel