Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 msk | Sesamfrö | |
100 g | Gemsallad | |
50 g | Böngroddar | |
1 st | Avokado | |
Picklad rödlök | ||
1 krm | Salt | |
2 msk | Vatten | |
1 st | Lime | |
1 st | Rödlök | |
0,5 msk | Honung Flytande | |
Mango- och chilidipp | ||
1 st | Lime | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
125 g | Mango Färsk | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
Laxtataki | ||
180 g | Sashimilax | |
1 tsk | Rapsolja | |
2 krm | Salt | |
1,5 tsk | Sesamolja | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 tsk | Japansk soja |
Picklad rödlök: Blanda finrivet limeskal, limesaft, honung, vatten och salt i en skål. Skala och skiva rödlöken tunt och lägg ner i skålen med lagen. Låt dra medan du lagar resten av maten.
Laxtataki: Skiva laxen tunt och lägg på en tallrik. Blanda samman sesamolja, japansk soja, rapsolja, chiliflakes och salt. Häll marinaden över laxen och låt marinera i minst 15 min. .
Mango- och chilidipp: Skala och tärna mangon smått. Skölj och finhacka chili och mynta. Blanda samman i en skål och tillsätt rivet limeskal, limesaft och salt.
Tillbehör: Skölj salladsblad och lägg upp på ett fat. Skiva avokadon. Fyll salladsbladen med laxskivor, avokadoskivor, mango- och chilidipp, böngroddar och picklad rödlök. Toppa med lite sesamfrön. Ät och njut.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria