Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
1 dl | Matlagningsgrädde | |
1 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Färsk kycklingfilé | |
50 g | Riven Västerbottensost | |
2 krm | Salt | |
0,5 tsk | Dijonsenap | |
1,5 tsk | Olivolja | |
Blomkålsstomp | ||
1 msk | Smör | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Blomkål Färsk | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
75 g | Haricot Verts Färsk | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,5 st | Citron - Eko |
Värm ugnen till 200 grader.
Blomkålsstomp: Dela blomkålen i buketter och koka mjuk i saltat vatten.
Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna som tål ugnsvärme med olja. Bryn kycklingfiléerna i ca 2-3 min/ sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
Tillsätt grädde, vatten, senap, salt och peppar och låt kycklingen puttra i såsen i ca 5 min. Strö över osten och sätt in kycklingen i ugnen i ca 5 min så att osten smälter och får färg.
Tillbehör: Skölj haricots vertsen och skär bort ändarna. Koka haricots vertsen i saltat vatten i ca 1 min. Häll av vattnet och tillsätt rivet citronskal och finhackad persilja till haricots vertsen.
Blomkålsstomp: Sila av kokvattnet från blomkålen och mosa ihop blomkålen med smör. Smaka av stompet med salt och peppar.
Servera den krämiga kycklingen med blomkålsstomp och haricots verts.
Näringsvärde: 480 kcal, 46 g protein, 27 g fett, 12 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla