Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
75 g | Riven Ost | |
1 st | Persilja - färsk | |
1 st | Basilika - färsk | |
1 st | Citron | |
600 g | Kyckling Minutfilé | |
Från ditt skafferi | ||
3 msk | Olivolja | |
2 dl | Basmatiris | |
1 dl | Ströbröd | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Ägg | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
2 krm | Chiliflakes |
Krydda kycklingen med salt och peppar. Vispa upp ägget i en skål och blanda den rivna osten med ströbröd på ett fat. Vänd kycklingfiléerna i ägget och sedan i ostblandningen.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja och stek kycklingfiléerna på hög värme i ca 2 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen bli genomstekt.
Mixa samman basilika, persilja, rivet citronskal, saft från 0.5 citron, vitlök och 2 msk olja till en slät sås. Smaka av såsen med chiliflakes, salt och peppar.
Servera kycklingen med chimichurri och valfritt tillbehör såsom ris eller potatis.
Bild:
Nurlan Emir
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria