Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
2 msk | Vatten | |
0,5 st | Persilja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Västerbottensost | |
0,5 msk | Olivolja | |
2 msk | Citron, ca 0,5 st | |
Räksallad | ||
0,5 st | Rödlök | |
240 g | Handskalade Räkor | |
50 g | Edamamebönor | |
2 st | Ägg | |
75 g | Sugarsnaps | |
1 st | Avokado | |
180 g | Romansallat, (0,5 st) |
Tina sojabönorna.
Dressing: Mixa samman riven ost, vatten, olja, citronsaft och persilja till en slät dressing med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Räksallad: Koka äggen mjuka. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera äggen.
Sila av räkspadet. Skiva avokadon.
Strimla sallad och sugarsnaps. Skala och strimla rödlöken. Blanda sallad, sugarsnaps, rödlök och tinade sojabönor med dressingen i en skål.
Lägg upp salladsbasen i djupa tallrikar och toppa med räkor, avokado och kokta ägghalvor. Ät och njut.
Näringsvärde: 492 kcal, 45 g protein, 28 g fett, 11 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria