Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Svartpeppar | |
400 g | Potatisgnocchi | |
0,5 dl | Vatten | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 st | Gul lök | |
100 g | Färsk bladspenat | |
2 dl | Vispgrädde | |
200 g | Blåmögelost | |
120 g | Prosciutto |
Värm ugnen till 200 grader.
Koka gnocchin i saltat vatten i ca 2 min. Sila av vattnet.
Skala och finhacka lök.
Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och stek gnocchin gyllenbrun runt om. Lägg över gnocchin på en tallrik.
Tillsätt resten av oljan och fräs löken mjuk. Tillsätt grädde, vatten och 150 g blåmögelost. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Lägg prosciutto på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i ca 5-10 min eller tills skinkan är ordentligt krispig. Smula prosciutton sedan i bitar.
Tillsätt den stekta gnocchin och spenat i såsen och låt sjuda i 1 min.
Smula över resterande blåmögelost och toppa med rostad prosciutto.
Bild:
Roland Persson
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1