Pasta arrabiata med basilika
Mari Bergman

Pasta arrabiata med basilika

20 minEnkelt
128,65 kr
4 portioner26,15 kr per portion
En lättlagad vegetarisk pasta med smak av tomat, basilika och chili. Perfekt till lunch eller middag!

1 tskChiliflakes
1 stChilipeppar Röd
1 mskTomatpuré
40 gRiven Parmesanost
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlVatten
1 mskGrönsaksbuljong
800 gHela Tomater Konserverade
2 krmSalt Fint
3 klyftaVitlök Vanlig
3 mskOlivolja
400 gTortiglioni
1 stGul lök
1 stBasilika - färsk
1 mskBalsamvinäger
Instruktioner
1

Pasta arrabiata: Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka chilipeppar.

3

Hetta upp olja i en stor stekpanna eller gryta och fräs lök, vitlök, chili och chiliflakes i ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare ca 30 sek. Tillsätt balsamvinäger, konserverade tomater och grönsaksbuljong. Låt tomatsåsen puttra i ca 10 min. Hacka sönder tomaterna lite med en slev/gaffel.

4

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt 1 dl av pastavattnet till tomatsåsen efter ca 7 min koktid.

5

Finhacka basilikan.

6

Sila av pastavattnet och tillsätt pastan till tomatsåsen. Vänd ner basilikan och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar och lägg upp pastan på tallrikar. Strö över riven ost. Ät och njut!

7

Näringsvärde: 579 kcal, 18 g protein, 18 g fett, 81 g kolhydrater.

Bild:

Nurlan Emir