Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
400 g | Penne | |
400 g | Laxfilé Fryst | |
1 st | Gurka | |
2 dl | Creme Fraiche Franska Örter | |
1 st | Lime | |
Från ditt skafferi | ||
2 tsk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Honung Flytande | |
0,5 msk | Fiskbuljong |
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.
Tärna laxfiléerna.
Sjud upp creme fraiche med örter, fiskbuljong och honung på låg värme i en vid kastrull. Tillsätt 1 dl kokande pastavatten i såsen när det återstår 2 min av pastans koktid.
Tillsätt laxtärningarna i såsen och låt laxen sjuda i ca 2-3 min.
Sila av pastavattnet och tillsätt pastan i laxsåsen. Blanda om försiktigt och riv över limeskal och pressa i limesaft. Smaka av med salt och peppar.
Hyvla långa skivor av gurkan med hjälp av en potatisskalare. Lägg upp gurkskivorna på ett fat och. Ringla över olja och tillsätt en nypa salt.
Servera laxpastan med gurkan.
Bild:
Nurlan Emir
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel