Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Isbergssallat | |
280 g | Majskorn | |
320 g | Tortilla Wrap | |
0,5 st | Gurka | |
Halloumi | ||
0,5 tsk | Torkad oregano | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
400 g | Halloumi | |
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
Guacamole | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Lime | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 st | Avokado | |
Tomatsalsa | ||
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Chiliflakes | |
1 krm | Salt | |
1 st | Lime | |
2 st | Tomater |
Halloumi: Skär halloumin i kuber och lägg i en skål. Tillsätt paprikapulver, spiskummin och oregano och blanda om.
Tomatsalsa: Skölj och tärna tomater. Skala och finhacka rödlök och skölj och finhacka persilja. Blanda i en skål och tillsätt rivet limeskal- och limesaft, olivolja och chiliflakes. Smaka av med salt.
Guacamole: Gröp ur avokadoköttet och lägg i en skål. Skala och pressa i vitlök och tillsätt limesaft och olivolja. Mosa samman med en gaffel och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj gurkan och tärna den smått. Sila av majskornen. Lägg upp i skålar. Skölj och riv loss salladsblad.
Halloumi: Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumikuberna gyllene runt om på medelhög värme.
Montering: Lägg salladsblad i tortillabröden och toppa med tomatsalsa, halloumikuber, majs, gurka och guacamole. Vik ihop och ät.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 850 kcal, 31 g protein, 50 g fett, 66 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Spiskummin Hel 65g Albert Ménès
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria