Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Burgare | ||
200 g | Hamburgerbröd, 4 st | |
0,5 st | Rödlök | |
450 g | Nötfärs | |
2 st | Tomater | |
100 g | Romansallat | |
200 g | Cheddarost | |
4 krm | Svartpeppar Malen | |
120 g | Bacon Skivat | |
0,5 tsk | Salt | |
Sötpotatispommes | ||
2 msk | Rapsolja | |
800 g | Sötpotatis | |
2 krm | Flingsalt | |
Dressing | ||
1 tsk | Sambal Oelek | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1,5 dl | Gräddfil |
Sötpotatispommes: Sätt ugnen på 200 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt, alternativt hetta upp olja i en kastrull om du vill fritera pommes fritsen.
Skala sötpotatisen och skär i stavar. Blanda med olja i en skål och sprid sedan ut sötpotatisstavarna på en plåt. Rosta i ugn i ca 30 min. Alternativt fritera sötpotatisstavarna i het olja i ca 10 min tills de är gyllene.
Dressing: Blanda gräddfil, tomatpuré, sambal oelek och honung i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar.
Burgare: Dela färsen i 4 delar och forma till burgare. Salta och peppra på båda sidor. Grilla burgarna i en grillpanna eller på utegrillen i ca 4 min på båda sidor så att de får en fin grillyta. Lägg två ostskivor på varje burgare och sänk värmen. Låt burgarna bli klara på låg värme och låt osten smälta.
Grilla baconskivorna knapriga.
Skölj salladsblad, skiva tomaterna och skala och skiva rödlöken.
Montering: Fördela dressing på underdelen av varje bröd. Lägg på ett salladsblad, tomatskivor, rödlöksskivor och hamburgare med ost. Toppa med baconskivor och överdelen av brödet.
Servera tillsammans med sötpotatispommes.
Näringsvärde: 897 kcal, 43 g protein, 42 g fett, 85 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel