Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
2 msk | Olivolja | |
0,5 st | Citron | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 tsk | Chilipeppar Röd | |
1 tsk | Flingsalt | |
Sallad | ||
0,5 st | Blomkål Färsk | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 st | Isbergssallat | |
400 g | Frysta räkor | |
3 st | Ägg | |
2 st | Avokado | |
1 st | Grapefrukt |
Ägg: Koka äggen som du vill ha dem. För mjuk gula som på bilden gör så här: Lägg äggen i en kastrull, fyll på med vatten så att det precis täcker. När vattnet börjar koka så tar det ca 7 minuter på induktionsspis och ca 6 minuter på vanlig spis.
Dressing: Skölj och finhacka chilipepparn. Skölj och riv skalet av halva citronen. Blanda ihop chili, skal- och citronsaft , olivolja, honung och salt i en lite större skål. Tillsätt de tinade räkorna och blanda om.
Sallad: Skölj och skär salladen i grova bitar. Skölj och skär blomkålen i tunna skivor så att det blir lite smul. Skala och finstrimla rödlöken och skär fina filéer av grapefrukten. Dela och kärna ur avokadon och skär dem i skivor.
Blanda ner sallad, lök och blomkål i skålen med räkorna och vänd om ordentligt. Lägg upp på ett fat och dekorera med grapefrukt, avokado och ägghalvor.
Näringsvärde: Kcal: 426, Fett: 26 g, Protein: 31 g, Kolhydrater: 15 g
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt