Gå vidare till huvudinnehåll
Räksallad med avokado, grapefrukt & kokt ägg
Mari Bergman

Räksallad med avokado, grapefrukt & kokt ägg

20 minEnkelt
308,00 kr
4 portioner 44,57 kr per portion
Härlig och nyttig avokadosallad med räkor och ägg. Om du vill ha din sallad lite matigare kan du koka lite pasta eller bulgur till. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Dressing
2 mskOlivolja
0,5 stCitron
1 mskHonung Flytande
1 tskChilipeppar Röd
1 tskFlingsalt
Sallad
0,5 stBlomkål Färsk
0,5 stRödlök
0,5 stIsbergssallat
400 gFrysta räkor
3 stÄgg
2 stAvokado
1 stGrapefrukt
Instruktioner
1

Ägg: Koka äggen som du vill ha dem. För mjuk gula som på bilden gör så här: Lägg äggen i en kastrull, fyll på med vatten så att det precis täcker. När vattnet börjar koka så tar det ca 7 minuter på induktionsspis och ca 6 minuter på vanlig spis.

2

Dressing: Skölj och finhacka chilipepparn. Skölj och riv skalet av halva citronen. Blanda ihop chili, skal- och citronsaft , olivolja, honung och salt i en lite större skål. Tillsätt de tinade räkorna och blanda om.

3

Sallad: Skölj och skär salladen i grova bitar. Skölj och skär blomkålen i tunna skivor så att det blir lite smul. Skala och finstrimla rödlöken och skär fina filéer av grapefrukten. Dela och kärna ur avokadon och skär dem i skivor.

4

Blanda ner sallad, lök och blomkål i skålen med räkorna och vänd om ordentligt. Lägg upp på ett fat och dekorera med grapefrukt, avokado och ägghalvor.

Näringsvärde: Kcal: 426, Fett: 26 g, Protein: 31 g, Kolhydrater: 15 g

Bild:

Susanna Livijn Wexell