Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Syrad gremolata | ||
3 krm | Salt | |
1 st | Basilika - färsk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Citron - Eko | |
1 dl | Surkål | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
1 st | Persilja - färsk | |
0,5 dl | Olivolja | |
Tillbehör | ||
1 st | Surdegsbröd | |
Chiligryta | ||
2 tsk | Spiskummin | |
1 tsk | Fänkål Krydda | |
2 tsk | Rökt paprikapulver | |
1 tsk | Torkad oregano | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
2 st | Gul lök | |
3 msk | Kalvfond Buljong | |
1 st | Lagerblad | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
50 g | Gröna Linser Förkokta | |
1 krm | Svartpeppar | |
5 dl | Vatten | |
150 g | Morötter | |
3 msk | Tomatpuré | |
1 krm | Salt | |
3 msk | Olivolja | |
2 tsk | Koriander - torkad | |
150 g | Vitkål | |
600 g | Högrev |
Chiligryta: Putsa köttet från senor och skär ner i grytbitar.
Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj och skiva chilipepparn.
Skala morötterna. Grovriv morötter och vitkål.
Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fin stekyta. Tillsätt lök, vitlök, chilipeppar och torkade kryddor, stek ytterligare i 2-3 min. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare i 1 min.
Tillsätt rivna morötter, vitkål vatten, kalvfond och lagerblad. Koka chilin under lock på medelvärme i ca 3-4 tim tills köttet kokat sönder helt. Tillsätt linserna när det återstår 15 min av koktiden. Smaka av chilin med salt och peppar efter smak.
Syrad gremolata: Lägg basilikablad, persilja, skalad vitlöksklyfta, olivolja, salt och peppar i en matberedare. Mixa samman till en sås. Tillsätt surkål, rivet citronskal och smaka av med citronsaft.
Servera chilin med syrad gremolata och ett gott bröd vid sidan av.
Bild:
Fabian Björnstjerna
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Spiskummin Hel 65g Albert Ménès
1 Koriander Malen 28g Santa Maria