Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vispat brynt smör | ||
125 g | Smör | |
Fläskkarré | ||
700 g | Fläskkarré | |
3 msk | Olivolja | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 msk | Honung Flytande | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Japansk soja | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Salt | |
Färskpotatissallad | ||
500 g | Delikatesspotatis | |
100 g | Rädisor | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
250 g | Sparris Färsk | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
0,5 st | Romansallat | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispat brynt smör: Smält smöret i en kastrull eller stekpanna. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen/stekpannan några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt. Var försiktig så att smöret inte bränns vid. Häll över smöret i en skål och sätt in i kylen ca 1 timme tills smöret har stelnat.
Fläskkarré: Blanda ihop olja, soja, balsamvinäger och honung i en stor skål. Skär köttet i skivor och lägg ner i marinaden. Låt dem marineras så länge du har tid.
Färskpotatissallad: Skölj och dela potatisen på mitten och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och tillsätt olja. Sätt in i ugnen ca 25 min tills potatisen har fått fin gyllenbrun färg.
Skölj och dela rädisorna på mitten. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär dem sedan i 3 bitar. Skölj och grovhacka basilikan. Ta ut den rostade potatisen och tillsätt rädisor, sparris, basilika och en till skvätt olja. Blanda om och sätt in i ugnen 5 min. Skölj och skär salladen i grova strimlor och tillsätt till de rostade grönsakerna vid servering.
Fläskkarré: Ta upp köttet ur marinaden och salta och peppra köttet på båda sidor. Stek köttet i en varm panna på båda sidor ca 4-5 min eller grilla på utegrillen.
Vispat brynt smör: Ta ut smöret ur kylen och vispa det med en elvisp så att det blir lite luftigt.
Servera den grillade fläskkarrén med rostad färskpotatissallad och vispat brynt smör.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 750 kcal, 32 g protein, 58 g fett, 23 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt