Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
1 krm | Salt | |
1 st | Gul lök | |
2 msk | Smör | |
1 msk | Kycklingfond | |
0,5 dl | Vatten | |
Köp hem | ||
1 kg | Brysselkål | |
3 dl | Vispgrädde | |
2 msk | Tranbär | |
300 g | Färsk kycklingfilé | |
0,5 g | Saffran |
Värm ugnen till 175 grader. Koka upp en kastrull med saltat vatten till brysselkålen.
Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor efter smak. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen på medelhög- hög värme i ca 2-3 min/sida så att den får en fin gyllene färg.
Lyft över kycklingen till en stor ugnsform. Torka ur stekpannan.
Koka brysselkålen i 3-4 min. Sila av vattnet och fördela brysselkålen runt kycklingen.
Skala och finhacka lök. Bryn löken i smör i stekpannan så att den blir glansig. Tillsätt saffran och bryn ytterligare i 1 min. Tillsätt vinet och låt det reducera ner till hälften. Tillsätt grädde, kycklingfond och vatten och låt såsen sjuda i 5 min. Smaka av såsen med salt och peppar.
Häll saffranssåsen över kyckling och brysselkål i formen och gratinera i ugn i ca 15 min.
Toppa gratängen med tranbär och servera med ris, gryn eller potatis.
Bild:
Fabian Björnstjerna
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste