Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
Halloumistroganoff | ||
1 msk | Grönsaksbuljong | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 st | Gul lök | |
2 tsk | Dijonsenap | |
390 g | Krossade Tomater | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
250 ml | Havrebaserad matlagning | |
250 g | Halloumi | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
1 dl | Röda Linser Torkade | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
3 krm | Timjan - torkad | |
Picklade grönsaker | ||
300 g | Morötter | |
2 msk | Rapsolja | |
2 msk | Vinäger | |
4 msk | Vatten | |
1 msk | Honung Flytande | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Gurka |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Picklade grönsaker: Skala morötterna och skölj gurkan. Skär grönsakerna tunt. Blanda vatten, vinäger, rapsolja, honung och salt i en skål. Blanda om ordentligt och tillsätt grönsakerna. Låt dra till servering.
Halloumistroganoff: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med timjan. Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och blanda om. Tillsätt krossade tomater, havregrädde, dijonsenap, buljong, linser, salt och peppar. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 10 min.
Tärna halloumin och stek den i olja runt om så att den blir fint gyllenbrun. Lägg över den i stroganoffsåsen strax innan servering.
Servera halloumistroganoffen tillsammans med ris och picklade grönsaker.
Näringsvärde: 674 kcal. 21 g protein, 34 g fett, 66 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel