Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Torsk | ||
250 g | Torskrygg | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Matlagningsgrädde | |
30 g | Parmesanost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
125 g | Körsbärstomater | |
65 g | Färsk bladspenat | |
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
20 g | Parmesanost | |
1 dl | Fullkornsris | |
0,25 st | Blomkål | |
1 tsk | Olivolja |
Värm ugnen till 175 grader. Koka råris enligt anvisning på förpackningen.
Torsk: Halvera tomaterna. Lägg spenat och tomater i en ugnsfast form. Lägg fiskfiléerna över. Krydda fisken med en nypa salt och peppar.
Blanda ihop grädden med riven parmesanost, salt och peppar och häll över fisken. Sätt in i ugnen i ca 12 min.
Tillbehör: Mixa blomkålen till ett smul i en matberedare. Riv parmesanosten. Blanda det kokta riset med blomkålssmul, riven parmesan och olja. Smaka av med lite salt och peppar.
Servera parmesanriset med torsken på spenatbädd.
Näringsvärde: 492 kcal, 39 g protein, 26 g fett, 24 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1