Gå vidare till huvudinnehåll
Tandoorikyckling med avokado- och mangosallad
Mari Bergman

Tandoorikyckling med avokado- och mangosallad

20 minEnkelt
233,70 kr
4 portioner 37,88 kr per portion
Tandoorikryddad kycklingfilé med en fräsch avokado- och mangosallad. Lika gott till vardag som till helg! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 krmSalt
1 mskOlivolja
2 krmChiliflakes
2 dlBasmatiris
Köp hem
1 stLime
300 gMango Fryst
1 mskTandoorikrydda
2 stAvokado
600 gFärsk kycklingfilé
Instruktioner
1

Krydda kycklingen runt om med salt och tandoorikrydda.

2

Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingfiléerna på hög värme i ca 2 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen bli genomstekt.

3

Tärna avokadon och blanda med mangon på ett fat. Riv över limeskal och pressa över limesaft. Strö över lite chiliflakes och salt.

4

Servera kycklingen med avokado- och mangosalladen och t. ex. ris, gryn eller nudlar.

Bild:

Nurlan Emir